WUG: Zgłoś nieprawidłowości

Wypadkowość w polskim górnictwie węglowym jest zbyt wysoka. Odpowiadając na ten stan rzeczy, Wyższy Urząd Górniczy (WUG) uruchomił specjalną skrzynkę pocztową, gdzie można przesyłać informacje o zaobserwowanych nieprawidłowościach w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy. Jeśli chcesz podzielić się swoimi uwagami na temat konkretnych przypadków łamania zasad bhp, pisz: bhp.uwagi@wug.gov.pl. Całodobowo czynny jest również telefon interwencyjny WUG: 327-361-947.

Statystyki strony

SG: Czas podsumowań PDF Drukuj
środa, 29 listopada 2017 23:54

Polecamy lekturę barbórkowego wydania miesięcznika Solidarność Górnicza. Na półmetku kadencji parlamentarnej oceniamy politykę rządu Prawa i Sprawiedliwości wobec sektora wydobywczego, a ponadto: piszemy o nieudanej próbie wywołania awantury w KWK "Ruda" przez WZZ "Sierpień 80" (ogłoszony strajk podjęło... 30 pracowników) i pochylamy się nad problemem braku wagonów do przewozu węgla, co sprawiło, że wielu dużych odbiorców ma ostatnio kłopoty z dostawami surowca.

(-)

Aktualne wydanie gazety